Augusztusi forróság érleli zamatossá a paradicsomot és a paprikát biokertünkben. Reggelente érett fürtökben szedjük frissen a lédús zöldségeket, melyek egyből a séfekhez kerülnek. Augusztus 16-25. között a Fiastyúk Udvarházban a paprika és paradicsom jegyében telik.
Étlapunk így szezonálisan az alábbi fogásokkal bővül:
-
Sült paradicsomleves hidegen, fürjtojással, házi füstölt kacsamell-sonkával Az étel különleges jellegét a saját termesztésű bioparadicsom, és a séfjeink által füstölt és készített házi kacsamell-sonka adja.
-
Töltött paprika zelleres rizsgombóccal, paradicsommártással A zeller különleges ízvilága fűszerezi ezt a klasszikus, emblematikus fogást.
-
Grillezett marharostélyos nyári lecsóval és burgonyás rétessel Tartalmas húsétel nyárvégi ízekkel kombinálva.
Augusztus 16-tól a szezonális fogásokon túl étlapunk is módosul. Az új étlapon tapolcai lazacpisztrángot kínálunk.
A pisztráng kitűnő választás akár előételről vagy főételről legyen szó, így mi mindkét formában étlapunkra alkottuk:
Új előétel:
Házilag füstölt lazacpisztráng petrezselyem-majonézzel, fürjtojással és római salátával Remek választás a könnyed nyári előételt kedvelőknek.
Új főétel:
Sült lazacpisztráng zöldborsó-variációkkal és kukoricaropogóssal A lazacpisztrángot - a nyár egyik kedvelt halételét - újragondolt zöldségkombinációkkal tálaljuk.![]()