Hírek, rendezvények
Őszi étlap új fogásokkal
Biogazdaságunk alapanyagai és séfjeink kreatív ötletei gondoskodnak a Fiastyúk Udvarház színes étlapjáról.
Szezonális étlapunk most a termékeny ősz gazdagságával újul meg. Az eddigi legnagyobb átalakulás történt az étlapon, hiszen ez alkalommal egyszerre 6 fogás változott.
Tokai Borvacsora Alkonyi Lászlóval és a Kaláka Pince boraival
2019. szeptember 13., péntek, 18:30
Szeretettel meghívjuk első borvacsoránkra, amelyen személyesen ALKONYI LÁSZLÓ borász, a KALÁKA PINCE tulajdonosa, neves borszakíró mutatja be 8 különleges tokaj-hegyaljai borát.
A borkóstoló mellett 7 fogásos, csak erre az alkalomra alkotott exkluzív vacsorával készülünk.
Fiastyúk ribizli lekvár és szörp
A bogyós gyümölcsök közül a fekete ribizli C-vitamin tartalma a legnagyobb, 100 gramm gyümölcsben 130-170 mg C-vitamin található. Rendkívül magas antioxidáns, flavonoid, polifenol tartalma miatt a gyógyászatban is használják, erről már a középkori szerzeteskolostorok gyógynövény-leírásai is tanúskodnak. Jellegzetesen erős íz- és zamatanyaga kevésbé teszi kedveltté frissen fogyasztva, ellenben szörpként sokak által kedvelt, immunerősítő védőital. Magas fehérje- és rosttartalmú gyümölcs.
Nyárbúcsúztató gyerekeknek
Augusztus 31. (szombat) 12.00 -15.00
A programot különösen kisgyermekes családoknak ajánljuk. A vendéglátás mellett mesét olvasunk, kerti játékokkal játszunk és vezetett „túrát” szervezünk a fűszerkertbe. Külön, csak erre a napra készített egészséges gyermekmenüvel várjuk a legkisebbeket.
Nyárvégi étlap a paprika és paradicsom jegyében
Augusztusi forróság érleli zamatossá a paradicsomot és a paprikát biokertünkben. Reggelente érett fürtökben szedjük frissen a lédús zöldségeket, melyek egyből a séfekhez kerülnek. Augusztus 16-25. között a Fiastyúk Udvarházban a paprika és paradicsom jegyében telik.
Éttermünk rendszeresen szervez tematikus borvacsorákat, szőlőskerti pikniket házi ízelítővel.
Iratkozzék fel a hírlevelünkre, hogy kellő időben tájékoztassuk a részletekről.